Asansör, yürüyen merdiven ve engelli asansör sistemleri üreticisi AKE, kurulduğu 1995 yılından bu yana en prestijli ulusal ve uluslararası projelerin içinde yer almaya ve bu projelerin vazgeçilmez çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Türkiye’nin sektörde lider firmalarından olan AKE, her koşulda sorunsuz çalışma prensibiyle tasarlanan ürünleri ve eksiksiz yedek parça tedarik gücü ile dünyanın 37 ülkesinde tercih edilen ve talep gören önemli markalardan biri olarak öne çıkıyor. Engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak için uzun yıllardır yatırımlar ve AR-GE çalışmaları yapan AKE, hayatı kolaylaştıran ürünleriyle; hareket kabiliyeti kısıtlı bireylere, hareket zorluğu çeken hastalara, yaşlılara, çocuklu annelere ve çeşitli engellere sahip tüm insanlara, hayatı kolaylaştıran çözümler sunuyor.
• Konfigüratif üretim yapısına uygun esnek ve kapsamlı üretim çözümü uygulandı.
• Dinamik üretim ağacı ve rota kural yapısı üzerinden minimum malzeme kodu sayısı stabilize edildi.
• Siparişe bağlı ve stoğa üretim modellerinin beraber kullanıldığı üretim planlama yapısı uygulandı.
• Barkod Destekli Depo Yönetim Sistemi (WMS) hayata geçirildi.
• Üretim Sahası Raporlama Sistemi ile gerçek üretim performansı ve sürelerinin izlenebilmesi sağlandı.
Balkan Kalıp ve Otomotiv, 2012 yılında kalıp modifikayonu ve yeni kalıp imalatı üzerine kurulmuş olup, 2013 yılında Plastik üretimine de başlamıştır. Şu anda Türkiye de bilinen markalara kalıp imali ve plastik üretimi yapmaktadır. 2200 m2 kapalı alanıyla Sac Metal Şekillendirme kalıpları ve Sac Baskısı Üretimleri konusunda hizmet vermektedir. Otomativ endüstrisine yönelik ürünleri, sektörün önde gelen firmaları tarafından kullanılmaktadır.
• Otomotiv sektörünün yüksek kalite standartlarını ve izlenebilirlik gereksinimlerini karşılayan üretim akış sistemi kuruldu.
• Proje Yönetim Modulü ile YUDA akışı IFS sistemi üzerine taşındı ve proje planlaması ile ana sanayi terminlerine göre süreçlerin planlaması yapıldı.
• Endüstri 4.0 sistemi ile üretim sahasından anlık veri akışı sağlanarak gerçek zamanlı üretim verilerine ulaşıldı.
• Giriş kalite kontrol ve üretim kalite kontrol sistemi ile uçtan uca kalite kontrol yapısı kuruldu.
• IFS üretim planlama sistemi ile müşteri terminlerini dikkate alan üretim yapısına geçildi.
• IFS döküman yönetimi sistemi, entegre ve merkezi yönetilmesini sağladı.
1989 yılında kurulmuş olan CTP (Camelyaf Takviyeli Polyester), otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde, yan sanayi olarak faaliyet göstermektedir. Kompozit Plastikler alanında özellikle Termoset malzemeler üzerine yoğunlaşan CTP, bünyesinde SMC/BMC parçaların üretimi için gerekli tüm tesisleri barındırmaktadır. Hammadde üretiminden, kalıp tasarım ve üretimine, parçaların ısı ve basınç altında şekillenmesinden, son kat boya işlemlerine kadar termoset üretiminin tüm süreçlerini tek bir çatı altında birleştirmesi CTP’nin Dünya pazarlarındaki rekabet şansını arttırmaktadır.
1978 yılında Topçular’da bir atölyede imalata başlayan Elektromag, bu gün Çerkezköy’de 14,000 m2 kapalı alanı olan fabrikası ve 70′e yakın deneyimli çalışanı ile Türk ambalaj makineleri sektörünün önder kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Hızla gelişen ambalaj sanayinde ucuz fakat kaliteli ve yüksek kapasiteli makineler arayışı içine girmişlerdir. Elektromag bu noktada, mevcut makinelerdeki teknolojik gelişmeler doğrultusunda kullanımı basit ve yüksek kapasiteli makinelerin üretimi ve tanıtılmasını hedef görmektedir.
2011 yılında İstanbul, Türkiye'de limited şirket olarak kurulan ve FATI Group Proje A.Ş. dönüştürülen şirket halihazırda Tükiye dışında müteahhit ve yatırımcı ortak olarak faaliyet göstermekte ve dünya çapında sürekli gelişmektedir. FATI, inşaat, gayrimenkul geliştirme, ev teknolojileri, endüstriyel tesisler, makine sanayi, iç ve dış ticaret gibi ana alanlara odaklanmıştır ve aynı zamanda orta vadede dünyanın en iyi inşaat firmalarından biri olmayı hedeflemektedir.
Koska’ nın geçmişi 1900’lü yılların başında Denizli’de Hacı Emin Bey’in faaliyet gösterdiği helvacı dükkanına kadar uzanmaktadır. Baba mesleğini sürdüren Halil İbrahim Adil Dindar 1930 yılında oğulları ile birlikte İstanbul’a gelerek Koska semtinde bir dükkan açar. Üretilen helvalar, lokumlar ve tatlılar o kadar beğenilir ki insanlar arasında Koska helvacısı olarak anılmaya başlar. Şu an, tüm üretim makine ve donanımı en son teknolojiyle yenilenen KOSKA, kapasitesini ve kalitesini daha da arttırarak helva, tahin, pekmez, reçel, bal, lokum, kağıt helva, krokan, pişmaniye, kakaolu fındık kreması ve geleneksel Türk tatlıları üretiminin yanı sıra, kurduğu tam teşekküllü ve modern laboratuarda gıda mühendislerinin yoğun emekleri sonucunda, tamamen doğal tatlandırıcılar kullanarak diyabetik helva, badem ezmesi ve reçel üretimini gerçekleştirmeyi başarmıştır.
• IFS Erp devreye alınmadan önce farklı uygulama ve modüller üzerinde işleyen süreçler, IFS üzerinde entegre olarak tek bir sistem üzerinde toplandı.
• Entegrasyon sayesinde tüm süreçlerin tek bir sisteme aktarılması yönetilebilirliği ve verimliliği artırdı.
• Gıda sektörü için çok önemli bir faktör olan "hammaddeden ürüne kadar izlenebilirlik zinciri" devreye alındı.
• IFS ile ortak ve kalıcı bir kurumsal hafıza oluşturuldu.
• Kurum içindeki tüm departmanların işleyişi ve birbiriyle olan etkileşimi daha net ve belirgin hâle geldi.
• Koska için çok önemli olan lojistik süreçlerinde tedarikçiyle iletişim doğrudan merkezi sisteme taşındı ve iyileştirildi.
"Koska’ yı Endüstri 4.0 çağına hazırlıyoruz. Çalışanlarımızı angarya işlerinden kurtarmak istiyoruz. Akıllı insanların akıllı sistemleri yönetmesi gerekiyor. Süreçlerde insan hatasını ortadan kaldırırken, insan faktörünü kaldırmak gibi bir planımız yok. Amacımız insanın üzerindeki her türlü hammaliyeyi makinelerle yönetebilmek".
–Zeynep Hande Eryiğit
Koska Yönetim Kurulu Üyesi
Kökleri 1976 yılına dayanan Mercanlar, yaptığı yeniliklerle lider olan ve sektöre yön veren yapısını kurulduğu günden bugüne kadar sürdürmektedir. “Renga” markalı ürünleriyle mutfak eşyaları sektöründe kendi ürün grubunun mucidi olan Mercanlar, bu alandaki liderliğini 70 ülkeye yayılan dağıtım ağıyla sürdürmektedir. Ağırlıklı olarak cam, plastik ve metal malzemelerin birlikte kullanıldığı ürün gamında; sürahiler, su, süt ve meyve suyu şişeleri, tuzluk/biberlik ve baharatlıklar, saklama kavanozları ve kapları, yağlık/sirkelikler, özel desenli ürün grupları,lisanslı ürün grupları ve plastik mutfak gereçleri yer almaktadır. 15.000 m² kapalı alan üzerine kurulu üretim kompleksine sahip olan Mercanlar, son teknoloji makine ekipmanlarıyla ve yetkili kuruluşlarca gıdaya temas uygunluğu teyit edilmiş hammaddeleri kullanarak, toplam kalite çerçevesinde üretim yapmaktadır.
1965 yılında Konya şehrinde küçük bir imalathanede başlayan ticari öykümüz 1991 yılında Gebze-Kocaeli'ndeki modern tesislerimize taşınmamızla devam etmektedir. Tayaş, bugün Türkiye'nin ve Dünya'nın en önemli şekerleme, kokolin ve çikolata üreticilerinden biri haline gelmiştir. Uluslararası pazarda büyük başarı gösteren Tayaş, geniş ürün yelpazesinde farklı damak tatlarına hitap eden 250'nin üzerinde ürün çeşidi bulundurmaktadır.
• Uluslararası pazarlarda esnek ve müşteri isteklerini karşılamaya yönelik bütçe hedeflerine göre kurgulanan yönetim sistemi devreye alındı.
• Üretim sahasından direkt operatör veri girişleri ve endüstri 4.0 sistemi ile makinelerden veri toplama sistemi kurularak anlık doğru veri girişleri sağlandı.
• Standart ve fiili maliyet hesaplamaları IFS sistemi üzerinden alınmaya başlandı, böylece anlık ve doğru fiyatlandırma ve net karlılık hesaplamaları yapıldı.
• Lot parti takibi ile tam izlenebilirlik sağlanarak kalite standartlarına uygun akış sağlandı.
• Döküman yönetim sistemi ile dijitalleşme ve belgelerde yetkiye dayalı erişim yapısı kuruldu.
Türkiye’de sektörünün lideri olan Durmazlar, sac işleme makinaları üretimi alanında faaliyet gösteren, 1.500 kişilik uzman kadro, son teknolojiyle donatılmış geniş üretim parkuru ve toplam 150 bin m2 kapalı alana sahip tesisleriyle küresel bir üreticidir. Durmazlar bugün iş ortağı olarak yol aldığı 80 distribütörü ile 120 ülkeye ihracat yapmakta ve üretilen makinaların %80'e yakını ABD, Avrupa Birliği Ülkeleri ve Avustralya gibi gelişmiş sanayi ülkelerinde alıcılarıyla buluşturmaktadır. Geriye kalan %20’yi ise gelişmekte olan ülkelerdeki ileri teknoloji yatırımı yapan veya yabancı ortaklıklarla yatırım yapan firmalar oluşturmaktadır.
• Kârlılığın net olarak ölçümlenmesi
• Sağlıklı üretim planlaması.
• Tüm birimleri arasında tam entegrasyon.
• Hata ve zaman kaybı önlendi.
• Depo yönetimi kolaylaştı.
• Stok maliyetleri düştü.
• Maliyetlerin yüzde 98 oranında doğru çıkması sağlandı.
"Tüm süreçlerin entegre olarak yönetilebildiği, takip edilebildiği, başarımızın gerçek verilerle ölçülebildiği bir altyapıya kavuştuk. Verimlilik artışını her noktada hissediyoruz. Karar verirken, detaylı ve gerçekçi raporlar almak bizler için hayati önem taşıyor ve IFS ERP bu ihtiyacımızı karşılıyor".
–Sinan Durmaz
Durmazlar Yönetim Kurulu Üyesi
Türkiye'nin ve Avrupa'nın lider ambalaj üreticilerinden biri olan Polipa, 15 yıldan fazla bir süredir sektörünün önde gelen isimlerindendir. Yeni nesil ince cidarlı plastik enjeksiyon ambalajları üreten, bu ürünleri IML In-Mould Labelling (kalıp içi etiketleme) teknolojisiyle giydiren, ambalaja kişilik veren ve içindeki kaliteyi dışa yansıtan Polipa, her geçen gün daha da büyüyerek sektörüne liderlik etmektedir. Ambalaj üretimine İstanbul'da başlayan Polipa, bugün Avrupa çapındaki kapasitesiyle üretim alanını tek bir yerde konumlandırmış, Türkiye'nin en büyük alanda ambalaj üretim tesisine sahip şirketlerinden biridir. Çevre dostu teknolojilerle donatılmış 18.000 m2 (iki küçük ve üstte) kapalı alana sahip tesislerinde hem Türkiye'de hem de dünyada 40'tan fazla ülkeye ihracat yaparak, çok uluslu markalarına ödül kazandıran proje ve ürünleriyle hizmet vermektedir.
Kuruluşu 1950 yılına dayanan şirket, 1982 yılından bu yana Rota markası ile direksiyon ve süspansiyon parçaları üretmektedir. ROTA; ticari araçlar, zirai traktörler, iş makinaları ve özel araçlar için rot, rotbaşı, rotil, komple rot, rot mili, V kol, bugi kolu ve tamir takımı gibi 10.800’den fazla OEM referans ürün üretmektedir. Az miktarlı, çok çeşitli ve özel nitelikli ürünler üretme konusunda uzmanlaşan ROTA; ISO 9001, IATF 16949, ISO 14001 ve ISO 45001 belgelerine sahiptir. ROTA orijinal ekipman tedarikçisi olarak, orijinal ürün garantisi, ürün sorumluluk sigortası ve satış sonrası hizmet desteği ile sektöründe fark yaratmaktadır.
Modern üretim teknolojilerindeki yenilikleri takip ederek, mevcut teknoparkına kısa sürede adapte eden; böylece güçlü altyapısını sürekli olarak geliştiren Seranit, porselen karo sektöründe, ilklerin öncüsü olarak dikkat çekmektedir. Seranit, Türkiye'nin ilk teknik porselen üreten fabrikasıdır ve bünyesinde geliştirdiği AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile sektörün jenerik markası haline gelen Super White gibi pek çok jenerik ürünün üreticisidir. Bunların yanı sıra, dış cephe uygulamalarında geliştirdiği teknik, yenilik ve kolaylıkları sektöre kazandıran ilk firmadır.
Kıraç Group, Elektrik piyasasında söz sahibi olmak amacı ile 1982 yılında kurulmuştur. Beş farklı faaliyet alanında birbirini destekleyen, Kıraç Elektrik, Kıraç Metal, Kıraç Otomasyon, Kıraç Galvaniz ve Kıraç Bilişim şirketlerinden oluşmaktadır. Kuruluşundan bu yana sunduğu kaliteli ürün ve hizmetler ile müşteri memnuniyeti sağlayarak, geleceğe yatırım yapmaktadır. Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’ya başarılı ihracatlar gerçekleştirerek, tüm dünyada uzun vadeli ilişkilerini sürdürmektedir.
Otomotiv sektöründe tasarım dahil olmak üzere sahip olduğu; kalıp, talaşlı imalat ve sac-şekillendirmedeki imkan ve kabiliyetleri ile yılda 30.000 ton gibi yüksek miktarlarda sac parça üretimleri yapan 30 yıllık tecrübeye sahip ’’YEPSAN ŞİRKETLER GRUBU'NUN’’ bir üyesi olan ’’YEPSAN HAVACILIK SANAYİ A.Ş.’’ havacılık sektörüne Savunma Sanayi Müsteşarlığı destekleri ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile 2012 yılı sonunda imzaladığı alt yüklenici sözleşmesi ile adım atmıştır. 2013 yılı ortalarında tamamlanan Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 25.000 m2’lik yeni tesise geçiş yapılarak TAI destekleri ile havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan makine/teçhizat ve üretimde kullanılacak yazılım programları bir yıl gibi kısa süre içinde devreye alınmış ve AS-9100 kalite prosedürleri tamamlanmıştır.
Asyaport, Mediterranean Shipping Company (MSC) grubunun liman yatırımları yapan şirketi Global Terminal Limited (GTL) ile Soyuer ailesinin münhasıran konteyner limanı işletmesi amacı ile kurmuş oldukları Asyaport Liman A.Ş. tarafından Barbaros / Tekirdağ’da inşa edilmiş olup 8 Temmuz 2015 tarihinde hizmete girmiştir. Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan Asyaport, 18 metre derinliğe kadar toplam 2010 metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman konumundadır. Asyaport, denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına 1200 kişilik istihdam kapasitesi ile büyük bir katkı sağlayacaktır.
Mioro; Türkiye'de altın sektöründe 30 yılı aşkın deneyimi sayesinde güçlü, yenilikçi ve sektöre yön veren yapısı ile farklılığını sürdürmektedir. Kurumsal yapısı, teknolojiye yaptığı yatırımları, yaratıcı tasarımları ve zengin ürün çeşitliliği ile konusunda lider konumdadır. Makine ve el ile üretilen içi boş ve içi dolu zincirde ilk akla gelen marka olan; Mioro üretimini süreç içerisinde geliştirerek döküm, elektro füzyon ve elektroform teknolojilerini kullanarak fantezi takı üretiminde iddialı konuma gelmiştir.
1978 yılında Burgaz Matbaa Mürekkepleri adıyla kurulan BM Color, 30 yıllık tarihinde yıllar içinde istikrarlı bir ilerleme kaydetmiştir. BMCOLOR, modern altyapısı ve nitelikli insan kaynağı ile baskı ve ambalaj sektörüne matbaa mürekkepleri, diğer sektörlere de renklendiriciler ve masterbatch ürünler sunmaktadır. BMCOLOR, Çerkezköy’de teknoloji üssü olarak tasarlanan gelişmiş komplekste üretim yapmakta olup, bu tesiste planlama, üretim, arge ve lojistik birimleri konuşlanmıştır. Şirket merkezinin de bulunduğu İstanbul Küçükköy tesisi; İdari Bölüm’de şirket yönetimi, pazarlama-satış, planlama, müşteri ilişkileri birimleri, Teknik Bölüm’de; masterbatch üretim hatları, stratejik ve inovatif arge birimi, Lojistik Bölüm’de Marmara Bölgesi Lojistik Destek Birimi ve Satış Deposu bulunmaktadır.
Şirket, hazır beton üretimine 1986 yılında Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. fabrika sahasında kurulan, kuru sistem bir beton santraliyle. 12.150 metreküp beton satışı gerçekleştirdiği ilk yılında, ürününün müşterilerine ulaştırılması, araç parkında bulunan 2 adet mobil beton pompası ve 10 adet transmikser ile gerçekleşmiştir. 1989 yılında Şirket, Bursa Çimento Fabrikası bünyesinden ayrılıp, Çimento Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanıyla yoluna devam etmiştir. 1997 yılında ise Şirketin adı Bursa Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirilmiştir. Beton endüstrisindeki gelişmelere öncülük etmeye devam eden Bursa Beton; kuruluşundan bu yana geçen 34 yılda üretim hacminde kesintisiz bir artış trendi izleyerek 40 milyon metreküpü aşan hazır beton üretimi gerçekleştirmiştir.
Titreşim sönümleyici bağlantı elemanları ve kauçuk parçaların üretiminde, yalın üretim ve sürekli iyileştirme felsefesini benimseyen Bayrak Lastik ürün geliştirme yeteneğine, profesyonel ekip anlayışı ve en gelişmiş üretim teknolojileri ile birleştirerek otomotiv sektöründe referans bir firma olarak yoluna devam etmektedir. Bayrak Lastiğin kalite politikası, otomotiv endüstrisinde kauçuk – metal birleşimi parça ve bu parçalara ait kalıpların üretimi konusunda faaliyet gösteren bir firma olarak, "pazar payını sürekli arttırarak uluslararası rekabet edebilir bir konuma ulaşmaktır".
Yeşilova Holding otomotiv ana sanayinin ihtiyaçları çerçevesinde sektöre ilk doğrudan yatırımı 1988 yılında hafif ticari ve ticari araç sektöründe hizmet vermek üzere kurulan Canel Otomotiv ile olmuştur. 25.000 m² kapalı alanı ve ISO TS 16949, ISO TS 14001 standardizasyonu ve Q1 belgesi çerçevesinde; Ekstrüzyon yöntemi ile her çeşit alüminyum profil üretimi, Alüminyumdan üretilen araç çerçeveleri, Alüminyum port bagajlar, Alüminyumdan üretilen bagaj ve havalandırma kapakları ile müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi içinde hizmet sunmaktadır.
İşletmeniz için en yaratıcı çözümleri sunuyoruz.
Bizi Arayın: (0216) 807 04 07
DESIGNED BY © 2020 PROCEED. All RIghts Reserved.