IFS, 1983 yılında İsveç’te kurulmuş, büyümekte olan işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmek amacı ile kurumsal iş uygulamaları yazılımları üreten lider yazılım sağlayıcılarından biridir. Üç binden fazla müşterisi ve bir milyonun üzerinde kullanıcısıyla altmış ülkede hizmet vermektedir. 2004 yılında Türkiye pazarına girmiş ve aralarında sektör devlerinin bulunduğu 750 şirkette 25 binden fazla kullanıcıya ulaşmıştır.
Dünyanın farklı bölgelerinde, IFS Uygulamalarının ev sahipliği yaptığı 6 sektörel AR-GE merkezi bulunmaktadır. Bu merkezlerde Endüstri 4.0’a, bir başka deyişle dijital dönüşüme ışık tutan teknolojiler geliştirilmektedir. Bu teknolojilerden bazıları “bulut bilişim”, “artırılmış gerçeklik”, “büyük veri”, “nesnelerin interneti” ve “mobil uygulama geliştirme” dir. Bu bağlamda, IFS için dijital dönüşüm şirketi denebilir. Nitekim IFS, işletmeleri kendinden emin adımlarla geleceğe taşıyacak, verimliliklerini ve kâr oranlarını yükseltecek uygulamalar geliştirmektedir. Bilindiği üzere dijitalleşme üzerine atılacak en öncelikli ve temel adımlar bu uygulamalardır. IFS, kurumsal uygulamalar pazarında liderlik bayrağını elinde tutan bir firma olarak; işletmelere daha çevik, verimli ve hepsinden önemlisi sürdürülebilir sektörel ürün ve çözümler geliştirmektedir. Bu noktada, teknolojiyi işletmelere rekabet avantajı sağlayacak şekilde mercek altına aldığı, bunun ardından çözümler süzgecinden geçirdiği, en nihayetinde küresel rekabet atmosferine hazırladığı söylenebilir.
Endüstri 4.0 her ne kadar teknolojiye yönelik bir dönüşüm olarak görünse de işletmelerin gelecekteki varlığını sorgulayan ve rekabet noktasında yeni eğilimler ortaya koyan bir iş stratejisidir. Dolayısıyla, dijital dönüşümü önceliklendirmeyen işletmelerin rekabette zorluk çekeceğine ve ürün geliştirme gibi konularda yeni pazarlara açılamayacağına dönük tartışmalar sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu noktada, Türk Sanayisi küresel rekabette başarıyla konumlanmak için teknolojiden güç almak durumundadır. IFS’in bu konudaki en büyük rolü, küresel çaptaki gelişmeler doğrultusunda yenilenmiş çözümlerle Türk sanayisini dünya ile yarışır ölçeğe ve metodolojiye taşımaktır.
Türkiye’de Durmazlar Makina, AKO ve Petlas Grubu, FNSS Savunma, KVK Teknoloji, Koska Helva, Samet Kalıp, Bursa Çimento ve Beton, Çemtaş, Makel Elektrik, Teknorot Otomotiv, SKT Otomotiv, Sinpaş İnşaat, Seranit, Müzekart, Dearsan Tersanesi, Gülermak, Makyol ve Jotun gibi farklı sektörlerde yaklaşık 750 işletme IFS’i tercih etmiş durumda.
Endüstri 4.0 yolunda IFS farklı sektörlerden yüzlerce şirkete; verimlilik, maliyet tasarrufu, operasyonel verimlilik konularında çözümler sunmaktadır. Bunu açmak gerekirse, gerçek zamanlı üretim ve şeffaflıkla yönetilebilir bir altyapı, daha kaliteli üretimi daha az maliyetle yapabilme olanağı ve hem satışlarını hem de tedarikçileri daha iyi planlayabilme kapasitesi, bir anlamda reel verilerle tüm süreçlerin takip edilebileceği uçtan uca entegre bir sistem sağlamaktadır.
Bulut bilişim ve mobilite gibi teknolojilerde müşterilere önemli avantajların sağlandığı IFS 10, aynı zamanda yapay zekâ fonksiyonlarını da kapsayan bir üründür. Dolayısıyla IFS kullanan işletmelerin özellikle verilerinin işlenmesi ve otomatikleştirilmesi gibi konularda verimli sonuçlar elde edeceği doğruluğu kanıtlanmış bir önermedir.
Şu anda Çin’de kurulmuş bir akıllı fabrika 7000 çeşit elektronik ürün üretebilmektedir. Türkiye’nin akıllı fabrikalara geçiş noktasında, nasıl bir yol izlediği ve ulaştığı farkındalık seviyesi çoğu sektörel uzman tarafından yürütülen tartışmaların odak konusudur. Türkiye’deki şirketler her ne kadar dijitalleşme konusunda belirli bir farkındalığa ulaşmış olsalar da üreticiler açısından durum maalesef bu kadar basit değildir. Öyle ki üretimin bir gün bile durması durumunda oluşacak sonuçlar telafi edilemeyebilir ve milyonlarca liralık gelir kaybı gündeme gelebilir. Bu yüzden üreticiler tarafında, endüstri 4.0’ın getirdiği dönüşüme yönelik direnç çok daha güçlüdür. Halbuki, akıllı fabrikalar üreticilerin gerçek anlamda dijital dönüşüm yolunda ilerlemesinin temelini oluşturmaktadır. Bu fabrikalardaki makineler ve robotlar, bağlı cihazlardan gelen gerçek zamanlı verileri kullanarak öğreniyor, özümsüyor, yeni taleplere uyum sağlıyor ve bütün üretim süreçlerini kendi kendilerine yönetiyorlar. Bu aşamada dijitalleşme, bir işletmenin her noktasına kolayca erişebilmeyi, izlenebilirliği, tasarımını ve gerçek zamanlı ayar adaptasyonunu mümkün kılmaktadır.
Örneğin, el dezenfektanı ve temizlik malzemeleri üreten bir kimya firmasısınız. Sentetik tiner, Sodyum Hidroksit, Hidroflorik veya Klorik asit depoladığınız alanları belirli bir sıcaklık ve basınç değerlerinde muhafaza etmeniz gerekmektedir ve bu durum hem iş güvenliği hem de ürün kalitesi bakımından önem taşımaktadır. Endüstri 4.0 ve IFS Uygulamaları bu noktada üretim süreçlerinizde kullandığınız etken maddeleri güvenli ve sağlıklı koşullarda muhafaza etmenizi, gerçek zamanlı verilerle yönetmenizi, oluşabilecek negatif senaryolara karşı önlem ve aksiyonlarınızı daha hızlı alabilmenizi mümkün kılmaktadır.
İşletmeniz için en yaratıcı çözümleri sunuyoruz.
Bizi Arayın: (0216) 807 04 07